יום ראשון, 1 בפברואר 2015

Design is everywhere....

ט"ו בשבט בפתח, תירוץ מעולה למסיבה. כן...כן... קראתם נכון, מסיבה!!!!!
כבר קרוב לחודש שאני זוממת על כל השוקולדים במזווה שלנו ובינינו, כשאני אומרת שוקולדים אני מתכוונת לארגזי שוקולדים.
שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן..משוגעת על שוקולדים.
מסתבר שככה זה שאת שוקולטיירית ומהנדסת מזון של מתוקים בדימוס....
היום הצצתי עליהם בעיניים בוהקות ותפסתי אותם רוקדים את ריקוד האילנות...
הבנתי את הרמז, חייבים להכין לנו שתילים :)

  ציוד:
  • תבנית שקעים עם דוגמת פרחים (ברשתות עולה 20 ש"ח).
  • עציצים מפלסטיק בלבד, כדי שנוכל לחלץ את השוקולד ( ישנם בכל משתלה ועולים 0.5 שקל).
  • שיפודים/ מקלות סוכריה.
רכיבים:
  • שוקולד מריר, חלב ולבן...
  • קרוקנט (אגוזי לוז מסוכרים טחונים).
  • חמאת קקאו (10% מכמות השוקולד שתבחרו לעבוד איתה, אך לא מחייב).
  • סוכריות צבעוניות
  • קפה חם (בשביל שיהיה מה לשתות בין לבין).




אופן ההכנה:
  1. עטפו את העציצים בניילון נצמד על מנת שהשוקולד המומס לא יישפך מהתחתית המחוררת.
  2. חממו את השוקולד והחמאה על בין מארי עד המסה ושפכו לתוך העציץ (לעציץ שבתמונות השתמשנו ב- 300 גרם שוקולד).
  3. העבירו את העציץ למקפיא עד שהשוליים שלו יהיו יציבים והחלק הפנימי רך.




    4 . המיסו את השוקולד עבור הפרחים.
    5 . העבירו את השוקולד לשק זילוף וזלפו אותו בתבנית השקעים.
  






   6 . העבירו את התבנית למקרר למספר דקות, עד להתקשות חלקית.
   7 . הוציאו את התבנית מהמקרר כאשר השוליים יציבים ובאמצע השוקולד עדיין רך ונוזלי.
   8 . תקעו את המקלות / שיפודים בתוך השוקולד והחזירו למקרר.
   9 . כאשר השוקולד יתקשה לגמרי הוציאו את התבנית מהמקרר וחלצו את הפרחים.
   10 . במקביל הוציאו את העציץ מהמקפיא.
   11 . נעצו את הפרחים בתוך העציץ.
   12 . פזרו סוכריות או קרוקנט כחצץ..
   13 . החזירו למקרר למספר דקות עד שהעציץ יציב לגמרי.
       
   





תודו שזו פעילות יצירה נהדרת עם הילדים ודרך מקורית לקשט את השולחן...
Design is everywhere...
שיהיה לכולנו חג שששששששששששששששמח

בתאבון:)


תגובות פייסבוק

תגובה 1: